အနီေရာင္အသားလို႔ ေခၚတဲ႔ red meat ဟာ လူေတြကို မက်န္းမာေစတဲ႔ အေၾကာင္းရင္း ျဖစ္ေနခဲ႔တာ ဆယ္စုႏွစ္အခ်ိဳ႕ ရွိခဲ႔ပါၿပီ။ သိုးသား၊ ၀က္သား၊ အမဲသားစတဲ႔ အနီေရာင္အသားေတြကို စားတဲ႔သူေတြဟာ ပ်ံ႕ႏွံ႔ႏႈန္းျမန္တဲ႔ အက်ိတ္ေတြ ျဖစ္ဖို႔ အခြင္႔အလမ္း ပိုမ်ားပါတယ္။ အနီေရာင္အသားေတြကို စားတဲ႔ အျခား သတၱ၀ါေတြက ဆိုးဆိုးရြားရြား အႏၱရာယ္ မျဖစ္ပဲ လူေတြကပဲ ဘာလို႔ျဖစ္ရတယ္ဆိုတာကေတာ႔ ဆန္းၾကယ္မႈ တစ္ရပ္အျဖစ္ မေဖာ္ထုတ္ႏိုင္ ေသးပါဘူး။
မၾကာေသးမီက ရွာေတြ႔တဲ႔ အေရးအပါဆံုးေတြ႕ရွိခ်က္အရ ႏြား၊ သိုး၊ ၀က္ေတြနဲ႔ အသားစား ႏို႔တိုက္သတၱ၀ါေတြ ရဲ႕ အသားမွာသၾကားဓာတ္ တစ္မ်ိဳးကို ထုတ္လုပ္ၾကၿပီး လူေတြမွာေတာ႔ အဲဒီ႔သၾကားဓာတ္မ်ိဳးကို မထုတ္လုပ္ၾကပါဘူး။ အဲဒီ႔ သၾကားဓာတ္ကို “Neu5Gc” လို႔ ေခၚကာ လူ႔ခႏၶာကိုယ္အတြက္ေတာ႔ ၿဂိဳလ္သားေတြ လိုပါပဲ။ ကြ်ႏ္ုပ္တို႔ကအနီေရာင္အသားကို စားတဲ႔အခါ ခႏၶာကိုယ္ ခုခံအားစနစ္က အဲဒီ႔သၾကားဓာတ္ကို တိုက္ခိုက္ဖို႔အတြက္ antibodies ေတြ ထုတ္ေပးပါတယ္။ အဲဒီ႔အတြက္ လူေတြမွာ အက်ိတ္ေတြ ျဖစ္လာပါတယ္။ တျခား အသားစား ႏို႔တိုက္သတၱ၀ါေတြနဲ႔ ႏြား၊ သိုး၊ ၀က္ေတြမွာေတာ႔ “Neu5Gc” ဟာသူတို႔ ခႏၶာကိုယ္စနစ္ရဲ႕ တစ္စိတ္တစ္ပိုင္း ျဖစ္ၿပီးသားျဖစ္တာေၾကာင္႔ ဘာမွ ထူးျခားမလာတာလို႔ပဲ ကယ္လီဖိုးနီးယား တကၠသိုလ္ သိပၸံပညာရွင္ေတြရဲ႕ ေတြ႔ရွိခ်က္အရသိရပါတယ္။
Ref:Empire State Tribune
No comments:
Post a Comment